00 800 67 89 10 11

25. října 2023 18:00 - 19:30 | Klatovy

"Dobrý, až velmi dobrý večer" s Karlem Fořtem

Zveme Vás na říjnovou besedu z cyklu "Dobrý, až velmi dobrý večer", tentokrát s Karlem Fořtem, klatovským kriminalistou ve výslužbě a spisovatelem.

Kdy?   25. října 2023 od 18:00 hod.

Kde?   Vzdělávací centrum Úhlava, o. p. s. (Plánická 174, Klatovy)

Karel Fořt věnoval svoji celoživotní dráhu policejní práci. Stěžejním pro něho byla kriminální služba v Klatovech. Byl komisařem Služby kriminální policie a poté až do odchodu do důchodu byl ve funkci zástupce ředitele Okresního ředitelství Policie ČR v Klatovech. Byl spoluzakladatelem a neúnavným propagátorem myšlenek mezinárodní policejní spolupráce.
S literární činnosti začal na sklonku své služební kariéry psaním básní. Před čtenářskou veřejnost předstoupil s knižním zpracováním kriminálních příběhů ze Šumavy ve svých 62 letech. Z jeho knih jmenujme například Vražda v Podlesí, Anděl smrti, Hyeny mezi námi, Smrt byla mým řemeslem, Šumavská hora viděla vraha, a další.
V současné době přicházejí na knižní pult dvě novinky Karla Fořta. První je kniha Lovy na Šumavě, která obsahuje vyprávění čtrnácti šumavských lesáků a myslivců. V druhé knižní novince Případy šumavského policejního rady se opět vrací ke kriminálním příběhům a práci policie.
Cyklus besed "Dobrý, až velmi dobrý večer" pořádá obecně prospěšná společnost Úhlava ve spolupráci s Rotary clubem Klatovy, Městskou knihovnou Klatovy a EUROPE DIRECT Klatovy. Vstup volný.