00 800 67 89 10 11

16. června 2023 08:00 - 15:00 | Klatovy

Dny českého zemědělství na farmě v Předslavi

Tak jako každý rok, tak i letos se po celé České republice konají na vybraných farmách tzv. Dny českého zemědělství.

Pro zájemce a návštěvníky představují jedinečnou možnost podívat se do reálného provozu, k hospodářským zvířatům, prohlédnout si zemědělskou techniku a dozvědět se mnoho zajímavostí o dnešním zemědělství.

V pátek 16. června pořádá tuto akci Měcholupská zemědělská, a.s. (farma Předslav).

Farma v Předslavi na Klatovsku, která spadá pod Měcholupskou zemědělskou a.s., připravila pro velké i malé návštěvníky bohatý program, jehož součástí budou i aktivity obecně prospěšné společnosti Úhlava, ve spolupráci s Celostátní sítí pro venkov a také za účasti EUROPE DIRECT Klatovy.


Jako již tradičně budeme mít na stánku herní prvky pro děti - populární dojení kraviček, rybolov, farmářské poznávačky, nově i zvířátkové člověče nebo zemědělské kvízy s drobnou odměnou. Zároveň návštěvníkům představíme úspěšné projekty spolufinancované z Projektu rozvoje venkova vč. ochutnávky regionálních potravin od podpořených farem (AB Bor - Farma ČečkoviceSady NebílovyKolowratovy sady a Mlékárna Boubín).


Hlavním tahákem akce je samozřejmě prohlídka zbrusu nové moderní robotizované stáje, která patří mezi jednu z největších stájí u nás a její stavba trvala pouhých 10 měsíců, kterou Vás provedou místní odborníci.


Chcete-li nahlédnou pod pokličku moderního zemědělství, neváhejte a přijďte se podívat.