00 800 67 89 10 11

22. května 2023 14:29 - 14:29 | Karlovy Vary

Europa Secura Karlovarský kraj 2023

Minulý týden se konalo v Karlových Varech krajské kolo soutěže Europa Secura. Jedná se o soutěž, kterou pořádá spolek EUROPEUM pro středoškolské studenty. Partnery akce jsou dále Ministerstvo obrany ČR, Armáda ČR, Zastoupení Evropské komise v ČR, Nadace Hannse Seidela, Ministerstvo zahraničních věcí a Eurocentra a střediska EUROPE DIRECT. Akce je zaměřena na bezpečnost a mezinárodní spolupráci Evropské unie. 

Studentky a studenti z Prvního českého gymnázia v Karlových Varech, Gymnázia Sokolov a Gymnázia Cheb v krajském kole obhajovali své bezpečnostní analýzy a oponovali analýzy svých spolužáků s ostatních škol.

Vítězný tým Prvního českého gymnázia v Karlových Varech pojede v červnu na celostátní kolo na vojenskou základnu v Brdech. Tady soutěžící týmy z celé ČR budou plnit nejrůznější úkoly v terénu i na jednáních jako diplomaté členských zemí EU a řešit neklidnou situaci ve fiktivním státě. Účastníci*e si odnesou unikátní zkušenosti a zážitky a tři nejlepší týmy vyhrají zájezd do Bruselu.